Подключение и настройка датчиков к OKO Pro X

Аватар користувача
Igodor
Чудовий
Повідомлень: 366
З нами з: 15 вересня 2016, 21:18
Звідки: Харків

Re: Подключение и настройка датчиков к OKO Pro X

Повідомлення Igodor »

olegkhm писав: 24 листопада 2020, 20:23 чи технічно можна підключити моніторинг на сервер через wi-fi з примусово вимкненою передачею через мобільний інтернет?
Моніторинг буде працювати. Без мобільного інтернета не буде можливості віддаленого конфігурування та оновлення прошивки. Тільки через USB-кабель
До людей треба ставитися м'якше, а на питання дивитися ширше
Аватар користувача
boby
Гуру
Повідомлень: 2646
З нами з: 25 грудня 2013, 20:16

Re: Подключение и настройка датчиков к OKO Pro X

Повідомлення boby »

Пан Igodor все докладно розповів, тому мені нічого суттєвого додати )))
хочу лише додати, що примусово вимкнути на приладі передачу даних через мобільну мережу та ввімкнти лише через віфі мережу не вийде. та і сенсу наразі ніякого немає )))
тяжело начинать с нуля, но тяжелее с глубокого минуса
olegkhm
Досвідчений
Повідомлень: 85
З нами з: 28 січня 2018, 09:09

Re: Подключение и настройка датчиков к OKO Pro X

Повідомлення olegkhm »

Igodor писав: 24 листопада 2020, 21:49
olegkhm писав: 24 листопада 2020, 20:23 Якщо підключити сервіс по передачі даних на сервер, тобто спостерігати за об'єктом онлайн, як часто відбувається передача даних, і яка кількість байтів передається за 1 з'єднання (сесію)?
Частота передач залежить від параметру Періодичність передачі даних на сервер та частоти виникнення подій з вашими датчиками. Кількість байтів в пакеті змінна (залежить від кількості та стану періферії). Але вона невелика - до 250 байт. Точніше скаже Boby.

Я лише можу навести свою статистику. В мене теж КС Датчик.

Зараз Періодичність передачі даних на сервер= 2 хвилини.
Коли об'єкт під охороною (передаються здебільшого періодичні дані), то за день по статистіці КС виходить не більше 1Мб в сутки.

Коли не під охороною, крім періодичних даних коли на об'єкті ходять туди-сюди, то передаються пакети зміни стану датчиків руху. В такі дні виходить 2.5-3.5Мб в сутки. Колись ставив параметр Періодичність передачі даних на сервер = 1 хвилину. Був раза в два більше трафік. Але жодного разу не вилазив за 10 Мб в сутки.
Дякую!
Підкажіть будь ласка, я правильно зрозумів, що коли охорона вимкнута, при кожній зміні стану датчика передається інформація на сервер?
Також цікавить ще таке: якщо маю температурні датчики, то інформація буде передаватись на сервер згідно встановленої періодичності, чи одразу, як буде змінюватись показник?
Завчасно дякую!
olegkhm
Досвідчений
Повідомлень: 85
З нами з: 28 січня 2018, 09:09

Re: Подключение и настройка датчиков к OKO Pro X

Повідомлення olegkhm »

Boby, вибачаюсь що дістаю своїми питаннями, підкажіть будь ласка ще таке:
Чи можливо використовувати аналогові входи як звичайні тривожні? Я маю на увазі, якщо вчіпити туди геркона, а перед ним резистора ватт на 5?
Також мене цікавить питання щодо ББЖ.
Підкажіть будь ласка, чи можна зробити так: поставити нове джерело живлення, до нього АКБ десь на 16Аг, і на сам контролер теж ще один АКБ десь на 7-12Аг. Ось цікаво, чи може контролер працювати із двома АКБ?
Boby, підкажіть будь ласка: якщо ставити на сам контролер ємний АКБ, скажімо, на 12Аг, яку напругу потрібно подати на контролер( я так розумію, 15 вольт буде недостатньо) і чи є у вас такі Ніктони, які можуть підійти під мої потреби?
Маю ще одне дурне питання: якщо на АКБ написано 12В 7Аг, це значить що вона дійсно віддасть 7АГ, чи це початкова ємність, і коли її відсіче на 10вольтах, там 7Аг не буде?
Бо прикинув, що маю 5 датчиків руху,(60мА), геркони (+-30 мА), плюс сам контролер, плюс сирена плюс ще додатково запуск з 50 мА. Отже, десь 300мА в годину, і потрібно щоб батареї хватило хоча б на добу, отже, найменше потрібно 7,2 плюс запас десь 9Аг чистими.
Завчасно дякую!
Аватар користувача
boby
Гуру
Повідомлень: 2646
З нами з: 25 грудня 2013, 20:16

Re: Подключение и настройка датчиков к OKO Pro X

Повідомлення boby »

olegkhm писав: ... коли охорона вимкнута, при кожній зміні стану датчика передається інформація на сервер?
так. це для того, щоб відкривши андроід додаток, користувач в онлайні бачив поточний стан приладу. також інсталятором зручно перевіряти фізичну працездатність датчика/шлейфу при монтажі системи.
olegkhm писав: якщо маю температурні датчики, то інформація буде передаватись на сервер згідно встановленої періодичності, чи одразу, як буде змінюватись показник?
окрім періодичних даних також будуть передаватися і інші події, в тому числі "зміна температури датчика". в налаштування термодатчика є "гістерезис" генерування таких подій на сервер. за замовчуванням там 2С. поставте велике значення (наприклад 100), якщо не має наміру відстежувати події саме по зміні Т.
тяжело начинать с нуля, но тяжелее с глубокого минуса
Аватар користувача
boby
Гуру
Повідомлень: 2646
З нами з: 25 грудня 2013, 20:16

Re: Подключение и настройка датчиков к OKO Pro X

Повідомлення boby »

olegkhm писав: Чи можливо використовувати аналогові входи як звичайні тривожні? Я маю на увазі, якщо вчіпити туди геркона, а перед ним резистора ватт на 5?
ну абсолютно повінстю як тривожні, то ні. але можна геркон і через резистор скажімо 10кОм подати +12В. Vmax скажімо 0.5В. коли геркон розімкне, то буде вище 0.5В і прийде смс про це. а коли замкнути геркон, то теж прийде смс.
olegkhm писав: Також мене цікавить питання щодо ББЖ.
Підкажіть будь ласка, чи можна зробити так: поставити нове джерело живлення, до нього АКБ десь на 16Аг, і на сам контролер теж ще один АКБ десь на 7-12Аг. Ось цікаво, чи може контролер працювати із двома АКБ?
фізично то може і буде працювати, але щодо корректного та логічного контролю та сповіщення про геть усе, то врядчи.
olegkhm писав: якщо ставити на сам контролер ємний АКБ, скажімо, на 12Аг, яку напругу потрібно подати на контролер( я так розумію, 15 вольт буде недостатньо) і чи є у вас такі Ніктони, які можуть підійти під мої потреби?
справа не в напрузі. потрібно ті самі 15В. просто там в котролері є обмеження струму заряду АКБ. тобто якщо ви туди поставити АКБ великої ємності, то він буде дуже довго заряджатися. І коли часто вимикають 220В то може бути така ситуація, що він завжди буде "голодний" )))
зазвичай струм заряду близько 1/10 ємностіі, тобто для АКБ 12Аг це бажано 1.2А струму заряду і час повного заряду буде десь 10 годин.
у ніктона з таким струмом заряду є ББП100
http://nikton.com.ua/production/bbp.html#bbp100i
olegkhm писав: Маю ще одне дурне питання: якщо на АКБ написано 12В 7Аг, це значить що вона дійсно віддасть 7АГ, чи це початкова ємність, і коли її відсіче на 10вольтах, там 7Аг не буде?
звісно ж не можна повністю вибирати енергію з АКБ, бо його потім можна буде скоро викинути )))
зазвичай відсікаються АКБ від навантаження при напрузі близько 10.5..10.8, гадаю, що там десь лишається 10% ємності. але то моє припущення. потрібно якось почитати )))
olegkhm писав: Бо прикинув, що маю 5 датчиків руху,(60мА), геркони (+-30 мА), плюс сам контролер, плюс сирена плюс ще додатково запуск з 50 мА. Отже, десь 300мА в годину, і потрібно щоб батареї хватило хоча б на добу, отже, найменше потрібно 7,2 плюс запас десь 9Аг чистими.
Завчасно дякую!
та да. досить високі вимоги щодо резервного живлення. здається, навіть для охоронного пультового обладання, то десь до 12 годин .. хоча може і помиляюся. до того ж потрібно враховувати, що з часом та з пониженням температури ємність АКБ падає. Як правило, в охоронках кожні 2-3 роки міняють АКБ, щоб задовольняти вимоги резервування.
тяжело начинать с нуля, но тяжелее с глубокого минуса
olegkhm
Досвідчений
Повідомлень: 85
З нами з: 28 січня 2018, 09:09

Re: Подключение и настройка датчиков к OKO Pro X

Повідомлення olegkhm »

Дякую!
Аватар користувача
Igodor
Чудовий
Повідомлень: 366
З нами з: 15 вересня 2016, 21:18
Звідки: Харків

Re: Подключение и настройка датчиков к OKO Pro X

Повідомлення Igodor »

olegkhm писав: 25 листопада 2020, 12:50 Підкажіть будь ласка, я правильно зрозумів, що коли охорона вимкнута, при кожній зміні стану датчика передається інформація на сервер?
Інформація про зміну стану датчиків передається незалежно від того, вимкнута охорона чи ні.
Просто, коли об'єкт під охороною, то датчики руху в принципі не генерують таких подій (тобто все добре - нема грабіжника).

А коли об'єкт знятий з охорони, то значить там присутні люди. Вони рухаються, датчики руху генерують необхідність передачі пакетів на сервер. Таким чином виходить, що чим більше датчиків руху, чим більше там людей, чим більш вони рухаються, тим більше в такі часи/дні буде інтернет трафік.
До людей треба ставитися м'якше, а на питання дивитися ширше
Аватар користувача
Igodor
Чудовий
Повідомлень: 366
З нами з: 15 вересня 2016, 21:18
Звідки: Харків

Re: Подключение и настройка датчиков к OKO Pro X

Повідомлення Igodor »

Boby, до речі непогано було б в налаштуваннях зробити таку можливість - відключати передачу пакетів про зміну стану окремих зон або охоронних груп - коли об'єкт знятий з охорони. При великій кількості датчиків руху це суттєво зекономить трафік.
До людей треба ставитися м'якше, а на питання дивитися ширше
Аватар користувача
boby
Гуру
Повідомлень: 2646
З нами з: 25 грудня 2013, 20:16

Re: Подключение и настройка датчиков к OKO Pro X

Повідомлення boby »

я ще ні від кого не чув, щоб виходила сигналка за межі 30МБ в добу )))
навіть округливши пакет до 500 байт, то маємо 30 000 000 / 500 = 60 000 подій на добу. Це 60 000 / 24 = 2500 подій на годину. тобто майже кожну секунду напротязі всієї доби потрібно передавати пакети, щоб досягти ліміту.
а знайти щось дешевше та з меншим пакетом МБ на припейді, то навряд чи це можливо наразі ... і є сумніви, що воно буде можливим в ближчому майбутньому. Тобто проблема щодо "економії трафіка" в наш час вже давно не є актуальною.
тяжело начинать с нуля, но тяжелее с глубокого минуса
Відповісти

Повернутись до “GSM сигналізація PRO-X”