Внимание! Старый форум находится здесь. Добавлять новые темы и сообщения на старом форуме нельзя. Старый форум только для просмотра.

Плата+конфігуратор. TCP з'єднання.

Плата+конфігуратор. TCP з'єднання.

Сообщение volodyal » 11 фев 2019, 23:30

Коли в конфігураторі вибираю TCP з'єднання хочу поставити адресу свого сайту. В налаштування пише 80 порт, а у вкладці моніторинг "стукає" в порт 31200. Чому хто знає? Підключаю плату при вимкненому живленні.
volodyal
Гость
 
Сообщения: 4
Зарегистрирован: 11 фев 2019, 23:23

Re: Плата+конфігуратор. TCP з'єднання.

Сообщение boby » 12 фев 2019, 00:05

Коли використовуєте порт 80, то ставте протокол НТТР-ОКО
тяжело начинать с нуля, но тяжелее с глубокого минуса
Аватара пользователя
boby
Гуру
 
Сообщения: 2120
Зарегистрирован: 25 дек 2013, 20:16

Re: Плата+конфігуратор. TCP з'єднання.

Сообщение volodyal » 12 фев 2019, 00:44

Ставлю. Прописую адресу. Порт воно само проставляє. А при переході на вкладку моніторинг- тисну з'єднання, вискакує помилка- адреса і порт.
volodyal
Гость
 
Сообщения: 4
Зарегистрирован: 11 фев 2019, 23:23

Re: Плата+конфігуратор. TCP з'єднання.

Сообщение boby » 12 фев 2019, 08:46

СТОП!!!
здається ми одне одного не зрозуміли )))
сам Конфігуратор не працює по НТТР-протоколу (порт 80), тобто він робить ТСР-зєднання з сервером на порт 31200 (не змінюється).
тобто, якщо ви хочите зробити власний сервер, через який будуть зєднуватися ваш прилад та Конфігуратор, то він має бути ТСР-сервером з портом 31200. І в приладі встановити протокол "ТСР ОКО" та порт 31200, а сервер ваш.
через НТТР-протокол (порт 80) неможливо зробити постійне зєднання, використовується для цього ТСР-протокол.

ПС.
і взагалі, потрібно чітко зрозуміти, що саме ви хочете зробити і для чого саме?)
тяжело начинать с нуля, но тяжелее с глубокого минуса
Аватара пользователя
boby
Гуру
 
Сообщения: 2120
Зарегистрирован: 25 дек 2013, 20:16

Re: Плата+конфігуратор. TCP з'єднання.

Сообщение volodyal » 12 фев 2019, 10:55

boby писал(а):і взагалі, потрібно чітко зрозуміти, що саме ви хочете зробити і для чого саме?)

Супер. Наступний крок до порозуміння. Користуючись нагодою хочу подякувати за відповіді! ;)
Мені потрібно щоб плата видала запит на кштал:
Код: Выделить всё
http://***.******.com/oko_pro.php?p1={863591021960863,00F9,1647,2F202000,000A,17,1B80808080808080,0000CCF10000000019DA1AED0000B99B00000000000000000000000000000000,072C06D50000000000000FFA0FFA0DEC0FFE0FFE0FFE0FFE0FFE0FFE0FFE0FFE,1.3.2,OKO_PRO,15grn,0001976,,,,,,,000007,0000257B,,,,,,,,RF,0102037D25251303,80000000,80000001,80000003,80000005,880410000000,00000800,}

Як її на це запрограмувати? :) Я її до речі через це й купував... :) Просто думав що через конфігуратор виставлю сайт, виберу ТСП і він простим http запитом передасть моєму php свої дані і все. А тут побачив кнопку в конфігураторі і почав на неї тиснути, а видає помилку й що з'єднання пробує йти через 31200... Цього я й не зрозумів.
Я розумію, що наприходило сантехніків в професію (в мене до речі 6 розряд), але... :) поганий той сантехнік, який не мріє стати програмістом! :)
volodyal
Гость
 
Сообщения: 4
Зарегистрирован: 11 фев 2019, 23:23

Re: Плата+конфігуратор. TCP з'єднання.

Сообщение boby » 12 фев 2019, 13:39

щоб на ваш веб-сервер прилад передавав дані через НТТР-протокол (на рнр скрипт), необхідно в прилад Конфігуратором записати наступні налаштування:
1) на закладці "Общие" ввмікнути галку "передача даних на сервер", там де ІР-адреса-1 вказати доменне імя вашого серверу ***.******.com, порт 80, протокол НТТР ОКО
2) записати ці налаштування в прилад за допомогою кнопки "Записать настройки".

Все.
На закладці Логирование можна натиснути кнопку Старт та спостерігати інженерну інформацію, куди саме і як саме передає дані прилад, наприклад, при пост/знятті охорони. Ця інформація також записується у лог-файл, який автоматично генерується при натисканні Старт у тій же папці, де Конфігуратор.

ПС.
в вищевказаному режимі (НТТР протокол) функціональність дистанційного онлайн моніторингу поточного стану приладу через Конфігуратор (закладка Моніторинг, кнопка Соединиться) непрацездатна. Лише локально через кабель це можна робити в даному випадку.
тяжело начинать с нуля, но тяжелее с глубокого минуса
Аватара пользователя
boby
Гуру
 
Сообщения: 2120
Зарегистрирован: 25 дек 2013, 20:16

Re: Плата+конфігуратор. TCP з'єднання.

Сообщение volodyal » 12 фев 2019, 14:13

Дякую. Запрацювало.
P.S. Великий об'єм інформації для мене "за раз" і як завжди на вчора все має працювати. Хотів робити це на ардуїно, знайомі хлопці-сигналізаційники порадили ОКО. Я клієнту. Клієнт купив. Тому я й тут задаю питання. :)
volodyal
Гость
 
Сообщения: 4
Зарегистрирован: 11 фев 2019, 23:23

Re: Плата+конфігуратор. TCP з'єднання.

Сообщение boby » 12 фев 2019, 15:46

якщо бажаєте, то можете написати на support@oko.org.ua і у відповідь отримати рнр-скрипт oko_pro.php як приклад парсингу пакету.

ПС.
також потрібно розуміти, що у випадку НТТР-протоколу неможливо у будь-який момент часу з серверу дати команду на прилад. також потрібно розуміти, що у вашому випадку у клієнта не буде працювати керування/отримання тривоги через мобільний додаток око з каналом звязку "через інтернет", лише дзвінки та "через смс".
тяжело начинать с нуля, но тяжелее с глубокого минуса
Аватара пользователя
boby
Гуру
 
Сообщения: 2120
Зарегистрирован: 25 дек 2013, 20:16


Вернуться в GSM сигнализация OKO-7S

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 0