Внимание! Старый форум находится здесь. Добавлять новые темы и сообщения на старом форуме нельзя. Старый форум только для просмотра.

немає повідомлення при відключенні 220

Re: немає повідомлення при відключенні 220

Сообщение Igodor » 13 фев 2017, 14:33

Тепер більш зрозуміло. І цей PSU-5128-17 у своєму ящичку і там також знаходиться ОКО-ПРО ?
К людям нужно относиться мягше, а на вопросы смотреть ширше.
Аватара пользователя
Igodor
Активный
 
Сообщения: 281
Зарегистрирован: 15 сен 2016, 20:18

Re: немає повідомлення при відключенні 220

Сообщение boby » 13 фев 2017, 14:38

якщо ваш ББЖ видає стабілізовану напругу 12В для навантаження (контроллер), незалежно від стану 220В , то НЕ ВИЙДЕ на ньому організувати контроль 220В.
Лише реальні заміри напруги дозволять зробити однозначну відповідь.
В ідеалі потрібно було робити саме так, як пропонується виробником контролеру, а саме: живити контроллер від БЖ 15В, а резервну АКБ підєднувати до контролеру. Та й дешевше напевно буде )
тяжело начинать с нуля, но тяжелее с глубокого минуса
Аватара пользователя
boby
Гуру
 
Сообщения: 2087
Зарегистрирован: 25 дек 2013, 20:16

Re: немає повідомлення при відключенні 220

Сообщение Igodor » 13 фев 2017, 14:49

Подивився характеристики PSU-5128-17. Гарна штука, але дійсно скоріш не дозволить зробити те що ви хочете (повідомлення про живлення).
Щоб остаточно узнати - поміряйте напругу на його виході при живленні від 220в та від АКБ з відключеним 220в. Якщо є різниця, то ще не все погано.
К людям нужно относиться мягше, а на вопросы смотреть ширше.
Аватара пользователя
Igodor
Активный
 
Сообщения: 281
Зарегистрирован: 15 сен 2016, 20:18

Re: немає повідомлення при відключенні 220

Сообщение Ярослав0172 » 13 фев 2017, 15:20

"фірма" пропонує за рахунок реле зробити наступне: при наявності 220В в мережі живлення відбувається через розєм 15В, (розєм резерв АКБ12В вільний, так як зроблено зараз) при відсутності напруги, реле перемикається і живлення здійснюється через резерв АКБ12В (розєм 15В вільний) від батареї. І навпаки. Ваша думка.
Ярослав0172
Любопытный
 
Сообщения: 21
Зарегистрирован: 12 фев 2017, 19:42

Re: немає повідомлення при відключенні 220

Сообщение Igodor » 13 фев 2017, 15:43

Може і спрацює, краще скаже boby. Але я б краще зробив усе ж заміри напруги на виході БЖ для початку.
К людям нужно относиться мягше, а на вопросы смотреть ширше.
Аватара пользователя
Igodor
Активный
 
Сообщения: 281
Зарегистрирован: 15 сен 2016, 20:18

Re: немає повідомлення при відключенні 220

Сообщение boby » 13 фев 2017, 15:47

оскільки звичайне реле - це механічна система комутації, то існує певний час під час "переключення контактів" (хоча він і коротенький), коли прилад буде взагалі без живлення, тобто прилад може рестартувати. А коли час "переключення" буде занадто "довгий", то взагалі прилад вимкнеться, бо вхід резервної АКБ сам не починає працювати без наявності зовнішнього живлення.
простими словами, даний спосіб теоретично можливий, але він не зовсім надійний і потребує реальної перевірки.
як варіант, можна задіяти простеньке дешеве реле з обмоткою на 220В, контактами якого організувати подачу/зняття мінусу з одного із незадіяних входів контролеру (якщо такий є). цей вхід перевести Конфігуратором в режим "тихий" та "цілодобовий" та змінити текст смс-сповіщення для сповіщення про 220В.

ПС.
ви так і не надали інформацію стосовно напруги живлення контролеру при вкл та викл 220В. Можливо вона не стабілізована і є шанс саме по ній орієнтуватися щодо 220В.
тяжело начинать с нуля, но тяжелее с глубокого минуса
Аватара пользователя
boby
Гуру
 
Сообщения: 2087
Зарегистрирован: 25 дек 2013, 20:16

Re: немає повідомлення при відключенні 220

Сообщение Ярослав0172 » 13 фев 2017, 16:23

Дякую, пропозиція слушна, просто та надійно. Буду на місці, поміряю напругу.
Ярослав0172
Любопытный
 
Сообщения: 21
Зарегистрирован: 12 фев 2017, 19:42

Пред.

Вернуться в GSM сигнализация OKO-PRO

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1

cron